När hjärtat krossas

 
En liten update kring skorna igen nu eftersom de här som jag beställde från Zalando kom och jag ville verkligen ha de här skorna. Jag älskade dem redan innan jag satte dem på foten. MEN de satt inte bra när jag väl började gå idem :'( De glappade i bandet som satt bakom hälen. Ååååh, jag kommer aldrig hitta några snyggare eller bättre skor än dessa. Oerhört ledsamt och traumatiskt som ni förstår, jag provade skorna flera gånger innan jag slutligen bestämde mig för att göra retur på dem idag.. Och hörrni, tack och lov var det bara lilla shoppinghjärtat som krossades och ingenting annat :)
 
 

Dekorera lokal

Här, i Landerydsgården i Linköping kommer vi att ha vår bröllopsfest.
 
Det här med att dekorera lokal, fixa dukning och så vidare är inte så himla lätt när man:
1. Är rätt så oestetiskt lagd.
2. Har en rätt så tight budget att arbeta utifrån.
 
Jag är nog ändå på det klara i stora drag med hur vi ska duka på borden men det är värre med lokalen. Vår lokal, Landerydsgården, är inte det mest romantiska stället i världshistorien. Hur får man en ganska stel lokal att bli mysig? Det är högt i tak och väggarna är typ orange (?) hahah.
 
Drömmen vorde ju att drapera taket och eventuellt väggarna med vit typ organzatyg, men jag tror att budget, tid och det praktiskta sätter hinder för detta. Vore mysigt att slänga upp lite ljusslingor och så vidare i det också, men ja.. får komma på en plan B. Några förslag på hur man dekorerar och "mysar till" en lokal på en låg budget? :)
 
 
 

Dags för detaljplanering! (bröllopsskor)

Nu börjar det bli dags att styra med detaljer inför bröllopet. Vilka skor ska jag ha? Vilken frisyr? Hur ska vi duka borden och dekorera lokalen? Det känns som små detaljer, men det är verkligen det som tar mest tid och energi av allt. Det är inte svårt att boka en kyrka eller skicka in ett papper till Skatteverket - Det är NU jobbet börjar.
 
Angående skorna är jag i valet och kvalet om jag ska ha klack på eller inte. Om jag har klack; ska jag då gå i det hela dagen, eller vill jag byta till platta skor framåt kvällen? Jag har i dagsläget provat skor på stan, men det är ganska svårt ändå att hitta VITA skor med klack (helst kil), de flesta verkar vara i någon slags beige ton. Det kanske funkar med beiga skor i och för sig, vem kommer ens se mina skor? Klänningen är ju lång :)
 
 
Dessa skor har jag i veckan beställt hem från Zalando. Det känns som en lagom hög kilklack, och jag provade liknande skor av Tommy Hilfiger på stan tidigare, de var superbekväma. Så om jag gillar dessa när de kommer blir de kanske det högklackade alternativet. Som lågklackat alternativ tänker jag i så fall bara en vit enkel ballerinasko, eller en snyggare tygsko á la converse typ. :)
 
Vad tror ni? Klackar hela dagen? Inga klackar alls? Byta inför festen?
 

Möte med toastmaster och toastmadame

Planeringspärmen där vi samlar viktiga dokument,
checklistor och kontrakt inför den stora dagen.
 
Igår hade vi möte med toastmaster och toastmadame för bröllopsfesten. Känns verkligen som att det inte hade gått att få bättre värdar för festen. Det kommer bli såå bra!
 
Uppdraget för toastmaster och toastmadame är väl kort och gott att planera festen vad gäller hålltider, när maten ska serveras, talen hållas och så vidare. Kanske slänga in någon aktivitet eller lek under kvällen också. :) Det finns många traditioner att ta hänsyn till när det gäller bröllop och bröllopsfesten, till exempel när det gäller i vilken ordning gästerna ska hålla tal, eller hur man ska tänka vid bordsplaceringen. Nog för att vi kommer att ha ett ganska "klassiskt" bröllop men alla dessa regler kommer vi nog inte att följa till punkt och pricka i all fall :p