Festhäfte - work in progress

 
Nu är det ju om sagt lite av det sista rycket när det gäller bröllopet. Nu måste det till exempel fixas festhäfte. Ett festhäfte brukar ligga på varje gästs plats i festlokalen. Häftet kan vara mer eller mindre avancerat - från att bara innehålla en meny för vad som serveras under kvällen, till att innehålla sångtexter, presentation av gästerna och korsord om brudparet. Enligt egen erfarenhet är de här jätteroliga att titta i så det har känts viktigt för oss att ha detta på vår bröllopsfest.
 
Har haft problemet med att jag inte haft Word på min dator, men insåg igår att det inte kommer funka att skapa något över huvud taget utan Word, haha. Jag fick lov att skaffa Word för 89 kronor i månaden men det känns ändå helt okej, det går ju att säga upp detta när som helst efter bröllopet.
 
Jag har laddat ner fonts(typsnitt) från Dafont och överväger att köpa cliparts från Etsy (det finns huuur fina bilder som helst där), men har inte riktigt kommit så långt i skapandet som ni ser ovan haha. Vi kommer att ha fyra papper inklusive fram och baksida, och då kände vi att vi fick med allt vi ville ha i häftet. Det blir ändå 14 sidor som går att skriva på (vi viker ett A4 på längden).

Bröllopsgrupper på facebook - ångest och inspiration i ett

Nu har vi passerat strecket för en månad kvar till bröllop. Herrejisses.
 
För några månader sedan gick jag med i en bröllopsgrupp på facebook och jag har sällan fått sådan ångestöver allt som postas där. Ni vet; perfekt dekorerade lokaler, dyra ringar och organiserade godishörnor med vackra skyltar med text i skrivstil. Men jag har också fått väldigt bra inspiration från den här gruppen, så det är verkligen tudelat. Samtidigt som många lägger flera hundra tusen på sitt bröllop finns det också par där som klarar sig på en 15.000 kronors budget - det är inspirerande! Vissa lyckas trolla något enormt med sina pengar. Wow!
 
Om du går i giftastankar kan jag både rekommendera de här grupperna men också säga att du borde avstå från dem haha. Kanske åtminstone stänga av aviseringar och bara surfa runt när du söker inspiration för något speciellt eller kanske har en fråga själv du vill ställa i gruppen.
 
I efterhand önskar jag att jag hade tittat mer i köp och sälj-gruppen efter dekorationer, kanske till och med klänning, andrahandsvärdet på bröllopsklänningar verkar vara rätt så kasst, så vill man ha en fin klänning till bra pris är andrahandsmarknaden helt perfekt (nackdel med att åka och prova klänning hemma hos folk dock). På något sätt hade det varit skönt att börja i de här grupperna för att samla inspiration och idéer och först efter det påbörja egna inköp.
 
Några av de bröllopsgrupper som finns på Facebook
 
 

Provuppsättning

 
Nu är bloggen på banan igen, vi hade en liten incident av inte-betala-fakturan-för-domänen-och-förvänta-sig-att-bloggen-ska-fungera-ändå. Heheh. Men det talar vi inte mer om nu utan nu fortsätter vi prata bröllop här.
 
Den här veckan, min första semestervecka (av totalt två), har mycket tid gått åt diverse "bröllopsfix". Det är väl kanske inte så att jag lever och andas bröllop direkt, men så här på sluttampen av planeringen börjar det bli ganska intensivt.
 
Idag var jag på provuppsättning hos frissan. Tyvärr var min ordinarie frisör på Hårboden i Vikingstad inte tillgänglig på vårt datum men rekommenderade bland annat en tjej som heter Caroline på Studio 22 i Linköping och där fick jag tid som tur var! :) Jag bokade frisören i mars och vi gifter oss i augusti. Tips är att boka frisör TIDIGT, särskillt om det är baltider eller mitt i sommaren, flera frisörer var redan uppbokade när jag ringde.
 
Jag ville ha en lockig bas och som en "halvuppsättning", det vill säga att det skulle hänga ner hår. Först provade vi med en fläta på sidan men jag kände att mitt ansikte blev så "naket" så. Jag är van vid att ha hår hängande vid ansiktet och när vi flätade sidan blev det helt... tomt. Så vi skippar flätan och kör lite textur bara med ett lockigt fall där bak. Tror det kommer bli toppen. Blommorna på bilden är från studion och jag kommer inte att ha sådana på den stora dagen.