Malmö dag 2

Andra dagen i Malmö började straxt innan klockan 07 då vi packade våra saker och gick ner till frukosten. Målet var sedan att hinna med bussen till Scaniabadet där Sommarlov spelas in vid 7.30, men när man har barn tar saker helt enkelt lite längre tid och vi kom iväg ungefär en halvtimma senare än planerat.
 
Frukosten fick godkänt, här fanns det mesta (utom croissant konstaterade storebror), bland annat smoothie, nybakat bröd, pannkakor och man kunde pressa sin egen apelsinjuice.
 
Inspelningen av livebarnprogrammet sommarlov.
 
Vi kom till inspelningsplatsen, Scaniabadet, för Sommarlov 08.30, sändingarna börjar kl 09. Men redan när vi kom var publikuppvärmaren på gång och pratade samt arrangerade lekar för publiken. Det skedde också repetitioner inför livesändningen. Vi fick plats på kullen och därifrån såg vi jättebra!
 
Det var roligt att se hur sändningarna går till, det är helt annat än att sitta framför teven och titta. När tevetittarna ser på barnprogrammen håller Sommarlovsmormor (aka Erik) igång publiken och hittar på lekar med dem. Väldigt bra arrangerat faktiskt. :)
 

Efter sändningarnas slut skulle Alex göra några olika linbaneåk och vi stannade en kortis för att titta på vad han skulle hitta på.
 
Här ser vi "istappen", som Alex döpte detta åk till.
 
Ungarna gick fram och tittade närmare på sommarlovsbussen och fick en kram av Sommarlovsmormor - mysigt!
 
Utsikt mot Öresundsbron.
 
Malmö kryllade verkligen av olika fontäner och vatteninstallationer. Här är en av dem, där det också fanns jättemånga nyckelpigor sittande på kanten.
 
På en bro hittade Lillan ett par skor som passade henne.
 
Efter glassintag hyrde vi trampbåt, 60 minuter och trampade runt på, mitt i stan! 60 minuter räckte för benen, men vill man hinna se staden från båten behövs längre tid. Vi betalde 150 kronor för 60 minuter.
 
Jag säger inte att Olle är en nörd, men är ganska säker på att det är Pokémonjakt på gång på den här bilden. ;) 
 
Glad semesterfirare.
 
Man kunde åka antingen fram eller bak i trampbåten. Här sitter ungarna fram. Tur att de hade flytväst, konstaterade vi under resans gång..
 
 
Efter en promenad genom staden, ett besök vid alla fontäner och intag av middag begav vi oss till Snälltåget som skulle ta oss tillbaka hem till Linköping. Vi summerar resan med; varmt, vacker och väldigt roligt. Både jag och Olle insåg att vi måste åka tillbaka till Malmö, kanske utan barn, för att upptäcka, uppleva och shoppa lite. :)
 
#1 - Louise

Milla! Älskar nya designen på bloggen men får jag vara tjatig igen och be dig klicka i typ "sänd hela inlägget till RSS-flödet" eller nåt sånt i inställningarna hos blogg.se så man kan läsa från bloglovin också..? Nu får jag bara 3 meningar där :P man blir lat på mobilen haha!

Svar: Jaa visst ja! haha jag har ny blogg men samma adress, ska fixa direkt, tack för att du säger till :)
millamellan.se