Malmö dag 1

Vi är nyss hemkomna från en minisemester i Malmö. Anledningen till att vi åkte dit? Först och främst var det barnen som frågade varje morgon om inte vi också kunde och till "Sommarlov"-inspelningen (barnprogram som sänds live från Malmö varje morgon) och efter att ha läst Apansattigranens instagram där det liksom kändes så lätt att bara dra ner till Malmö för att gå på Sommarlovsinspelningen tänkte jag att "Ja, vi gört!" .
 
Vi hade turen att få med Olle som resesällskap och ingen av oss hade varit i Malmö förut, vilket gjorde det extra spännande. Jag trodde att det skulle vara en jättelång tågresa dit, men det visade sig gå på knappa tre timmar, klart möjligt att överleva.
 
Framme i Malmö. Tågstationen var ganska fin tyckte vi. 
 
 
Vi blev välkomnade att ett väldigt varmt Malmö och vi längtade efter att få byta till lite svalare kläder.
 
Vi checkade in 1,5 timma tidigare än utsatt inckeckningstid på Scandic St Jörgen (bra service!). Barnen fick en incheckningspresent och rummet var fräscht.
 
Hotellet Scandic St Jörgen rekommenderas varmt om man åker till Malmö. Det låg så centralt det kan bli, mitt bland shoppingen. Gångavstånd till centralstationen, gångavstånd till båtuthyrning, några hundra meter till Slotts- och Kungsparken och brevid en stor bussstation på Gustav Adolfs torg. Personalen på hotellet var väldigt trevliga, både vad gäller reception och restaurang.
 
Efter vila på rummet och lunch gick vi ut för att upptäcka Malmö. Vi letade efter en lekpark och gick till Slottsparken/Kungsparken där vi hittade både lekpark och mycket annat.
 
 
Det var oerhört varmt i solen denna dag. Vi blev imponerade av staden som är fylld av vatten och fina vyer men kunde inte låta bli att längta lite efter ett bad emellanåt..
 
Utsikt mot Turning Torso. Just vid den här platsen går det att hyra Malmös enda gondol, om man känner för en lite mer romantiskt utflykt på vattnet.
 
Fina trädgårdar med olika gångar man kunde gå i var spännande.
 
 
Middag på hotellets restaurang. Högrevsburgaren gick inte av för hackor.
 
Efter att ha gått runt i parken några timmar, lekt, tittat, undersökt kände vi att det nog var dags att gå tillbaka till hotellet. Vi åt kvällsmat i hotellets restaurang där barnen åt gratis tacobuffé, sedan gick vi tipspromenad, provade hotellets badkar (fick mycket väl godkänt av barnen eftersom man kunde åka rutschkana från kanten av det) och hängde på rummet innan det var dags att sluta ögonen och ladda inför morgondagen..