Pokémon GO

Pokémon GO, nostalgi i nytt fodral. På bilden visas Pokestop med så kallade lures runt (rosa löv), de rosa löven lockar dit pokemons som går att fånga.
 
Jaha, det här med Pokémon Go. Antingen hatar du det eller så älskar du det. De som hatar det förstår nog inte riktigt. Jag förstår. Det är nostalgi. Vi spelade Pokémon på vårt Game Boy och samlade Pokémonkort i skolan.
 
Nu kom spelet till telefonen och det har slagit som tusan. Nya och gamla spelare, unga och gamla. Alla typer av människor spelar och jag tycker det är bra. Till och med min mamma spelar, hon var kanske inget fan av Pokémon på 90-00- talet men hon har alltid gillat Pikachu i alla fall, haha. Har ni någonsin sett så många människor ute i parkerna? Spelet får folk att gå ut, träffa andra människor; nya och gamla kompisar. Dessutom kräver spelet att man går promenader för att kläcka Pokémonäggen; antingen 2 km, 5 km eller 10 km - motion - det stora folkhälsoproblemet löst osv?
 
Sedan finns det alltid en baksida, och det är inte okej att det blir farligt - dvs inte okej att spela medan en kör bil eller gå mitt i vägen osv, men spelar en med lite vett är det mer fördelar än nackdelar i min mening.
 
Hur ställer ni er till detta omtalade spel? Har ni minnen från Pokémon tidigare?

Malmö dag 2

Andra dagen i Malmö började straxt innan klockan 07 då vi packade våra saker och gick ner till frukosten. Målet var sedan att hinna med bussen till Scaniabadet där Sommarlov spelas in vid 7.30, men när man har barn tar saker helt enkelt lite längre tid och vi kom iväg ungefär en halvtimma senare än planerat.
 
Frukosten fick godkänt, här fanns det mesta (utom croissant konstaterade storebror), bland annat smoothie, nybakat bröd, pannkakor och man kunde pressa sin egen apelsinjuice.
 
Inspelningen av livebarnprogrammet sommarlov.
 
Vi kom till inspelningsplatsen, Scaniabadet, för Sommarlov 08.30, sändingarna börjar kl 09. Men redan när vi kom var publikuppvärmaren på gång och pratade samt arrangerade lekar för publiken. Det skedde också repetitioner inför livesändningen. Vi fick plats på kullen och därifrån såg vi jättebra!
 
Det var roligt att se hur sändningarna går till, det är helt annat än att sitta framför teven och titta. När tevetittarna ser på barnprogrammen håller Sommarlovsmormor (aka Erik) igång publiken och hittar på lekar med dem. Väldigt bra arrangerat faktiskt. :)
 

Efter sändningarnas slut skulle Alex göra några olika linbaneåk och vi stannade en kortis för att titta på vad han skulle hitta på.
 
Här ser vi "istappen", som Alex döpte detta åk till.
 
Ungarna gick fram och tittade närmare på sommarlovsbussen och fick en kram av Sommarlovsmormor - mysigt!
 
Utsikt mot Öresundsbron.
 
Malmö kryllade verkligen av olika fontäner och vatteninstallationer. Här är en av dem, där det också fanns jättemånga nyckelpigor sittande på kanten.
 
På en bro hittade Lillan ett par skor som passade henne.
 
Efter glassintag hyrde vi trampbåt, 60 minuter och trampade runt på, mitt i stan! 60 minuter räckte för benen, men vill man hinna se staden från båten behövs längre tid. Vi betalde 150 kronor för 60 minuter.
 
Jag säger inte att Olle är en nörd, men är ganska säker på att det är Pokémonjakt på gång på den här bilden. ;) 
 
Glad semesterfirare.
 
Man kunde åka antingen fram eller bak i trampbåten. Här sitter ungarna fram. Tur att de hade flytväst, konstaterade vi under resans gång..
 
 
Efter en promenad genom staden, ett besök vid alla fontäner och intag av middag begav vi oss till Snälltåget som skulle ta oss tillbaka hem till Linköping. Vi summerar resan med; varmt, vacker och väldigt roligt. Både jag och Olle insåg att vi måste åka tillbaka till Malmö, kanske utan barn, för att upptäcka, uppleva och shoppa lite. :)
 

Malmö dag 1

Vi är nyss hemkomna från en minisemester i Malmö. Anledningen till att vi åkte dit? Först och främst var det barnen som frågade varje morgon om inte vi också kunde och till "Sommarlov"-inspelningen (barnprogram som sänds live från Malmö varje morgon) och efter att ha läst Apansattigranens instagram där det liksom kändes så lätt att bara dra ner till Malmö för att gå på Sommarlovsinspelningen tänkte jag att "Ja, vi gört!" .
 
Vi hade turen att få med Olle som resesällskap och ingen av oss hade varit i Malmö förut, vilket gjorde det extra spännande. Jag trodde att det skulle vara en jättelång tågresa dit, men det visade sig gå på knappa tre timmar, klart möjligt att överleva.
 
Framme i Malmö. Tågstationen var ganska fin tyckte vi. 
 
 
Vi blev välkomnade att ett väldigt varmt Malmö och vi längtade efter att få byta till lite svalare kläder.
 
Vi checkade in 1,5 timma tidigare än utsatt inckeckningstid på Scandic St Jörgen (bra service!). Barnen fick en incheckningspresent och rummet var fräscht.
 
Hotellet Scandic St Jörgen rekommenderas varmt om man åker till Malmö. Det låg så centralt det kan bli, mitt bland shoppingen. Gångavstånd till centralstationen, gångavstånd till båtuthyrning, några hundra meter till Slotts- och Kungsparken och brevid en stor bussstation på Gustav Adolfs torg. Personalen på hotellet var väldigt trevliga, både vad gäller reception och restaurang.
 
Efter vila på rummet och lunch gick vi ut för att upptäcka Malmö. Vi letade efter en lekpark och gick till Slottsparken/Kungsparken där vi hittade både lekpark och mycket annat.
 
 
Det var oerhört varmt i solen denna dag. Vi blev imponerade av staden som är fylld av vatten och fina vyer men kunde inte låta bli att längta lite efter ett bad emellanåt..
 
Utsikt mot Turning Torso. Just vid den här platsen går det att hyra Malmös enda gondol, om man känner för en lite mer romantiskt utflykt på vattnet.
 
Fina trädgårdar med olika gångar man kunde gå i var spännande.
 
 
Middag på hotellets restaurang. Högrevsburgaren gick inte av för hackor.
 
Efter att ha gått runt i parken några timmar, lekt, tittat, undersökt kände vi att det nog var dags att gå tillbaka till hotellet. Vi åt kvällsmat i hotellets restaurang där barnen åt gratis tacobuffé, sedan gick vi tipspromenad, provade hotellets badkar (fick mycket väl godkänt av barnen eftersom man kunde åka rutschkana från kanten av det) och hängde på rummet innan det var dags att sluta ögonen och ladda inför morgondagen..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tips: Power bank

 
Nu när mobilanvändandet i och med Pokémon GO skjuter i höjden kan det vara bra med en sån här nödladdare. Jag tyckte att det var världens mest onödigaste pryl att skaffa, fram tills det att Jenny hade med sig en sådan när vi var på Island och jag insåg att jag BEHÖVER också en sådan. Min iPhone 6 har exremt kasst batteri och jag behöver ladda den 2-3 gånger om dagen så oavsett Pokémon eller ej är detta en bra grej!
 
Nu till dagens tips: Denna på bilden ovan är på 4000 mAh, vilket räcker gott och väl till några laddningar av din telefon och den kostar just nu bara 79 kronor på erbjudande på Ica Home. Gäller bara på hemsidan. Frakten blir 19 kronor och leverans är inom 1-3 dagar. Bra erbjudande tyckte jag och klickade hem en :)
 
 

Gelato house


Idag gjorde vi en cykelutflykt till Valla/Gamla Linköping. Vi besökte lekparken, "djurstigen", klappade (de riktiga) djuren, var på tågmuseet med mera. Innan vi trampade hemmåt köpte vi glass i kiosken som tydligen ägs av Gelato house. Har det alltid varit så? Jag är ingen större fan av deras glass dessvärre, vaniljen smakade skumt. Jordgubben var godare, så jag nog får rekommendera den om ni ska äta där :)